*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg vil ha Øygard ut

Foto: Anette Karlsen (NTB Scanpix)

Statsministeren er svært opprørt.

13.10.12 08:07

Statsminister Jens Stoltenberg skal mene at det vil være riktig å gi Vågå Ap råd om å uttrykke mistillit til den permitterte ordføreren Rune Øygard, melder Dagbladet.

Flere i toppen av Ap-ledelsen skal være svært opprørte over det som kom frem i rettssaken mot Øygard fredag.

-Jeg tar ikke stilling til om Rune Øygard er skyldig i det han er tiltalt for, men det som har kommet fram i retten i dag, gjør at mitt råd til Vågå Ap er at Øygard ikke kan fortsette som ordfører, uavhengig av utfallet i rettssaken, sier partisekretær Raymond Johansen til NTB.

- Det pågår en straffesak som skal gå sin gang. Men politikk og det å være folkevalgt dreier seg om tillit. Uavhengig av om Øygard blir dømt eller ikke, er det i retten kommet frem så mye som undergraver hans vurderingsevne, at det er vanskelig å ha tillit til ham, sier en kilde i Ap til Dagbladet.

Aktor Thorbjørn Klundseter brukte deler av fredagen til å gå gjennom Skype-samtaler mellom Øygard og den fornærmede jenta.

Mye av innholdet var av en karakter som kan beskrives som seksuelt ladet. Øygard gjentok gjennom fredagen flere ganger at han angrer på at han gikk for langt i samtalene med den mindreårige jenta, men stod fast på at det kun var det han kaller «griseprat» og ikke noe mer.

Her er referat fra fredagens hendelser i Vågå-saken:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.