*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenbergs nye kvinne

Etter et år i studio har Robert Stoltenberg klekket ut en ny sesong med «Borettslaget». Her er de elleville personlighetene.

22.02.06 13:20

(SIDE2:) For fire år siden hadde Stoltenberg en av de største underholdningsuksessene på NRK. Hans rørende og smågale personligheter i Tertitten Borettslag ble årets snakkis, så VG gjorde et scoop da de fikk Robert Stoltenberg og hans typegalleri inn på en massiv tv-kampanje.

Etter planen skulle det aldri bli laget mer «Borettslaget» og Stoltenberg skapte i stedet «Hundehjørnet» med nye hverdag den energiske aldrende fruentimmeren Fru Margot Aurén og ensomme Frank Robert i noen av rollene. Programserien fikk et snitt på 957.000 seere, men nådde likevel ikke de dimensjoner i popularitet som forgjengeren.

  • Se bildene fra årets sesong nederst

- Relativt sett var nok «Borettslaget» en større suksess siden det gikk torsdagkvelden klokken halv 11. På lørdagen er det mer normalt at NRK får et høyt seertall etter Dagsrevyen, sier Kristian Tolonen ved forskningen i NRK.

- Lo meg skakk

Derfor er det nok mange som gleder seg til et nytt gjensyn med Tertitten.

- Jeg har sett de fire første episodene. Det er bare så bra, jeg lo meg skakk. Og dette sier jeg ikke bare fordi jeg er presseansvarlig for programmet, mener Sidsel Linden i NRK.

- Var det ikke bestemt at Stoltenberg aldri skulle lage mer «Borettslaget»?

- Det var avhengig av om han kunne finne nye historier i Tertitten, og det gjorde han.

Alenemor Jeanette

"Interessen for serien var bortimot sensasjonell"

Et helt år har Robert Stoltenberg jobbet med å hente frem disse historiene. På veien har det dukket opp noen nye personligheter.

- Den ene er Jeanette, som er søster til Yngve Freiholt. Hun er alenemor og bor på Tveita. Og så er det Nikolay, en ny-innflyttet Bærumsgutt som spiller hip hop og er til stor irritasjon for Narvestad.

Viser nye sider

I tillegg blir det gjensyn med de kjente skikkelsene: driftsleder Narvestad og søsteren Ruth, nervøse Linda Johansen med hunden Tommy, fargerike Yngve Freiholt, den frittalende finnen Piirka og alle de andre.

- I årets sesong vil vi se nye sider av disse, så personlighetene deres blir mye mer komplekse.

Kjente personer vil også være gjester i serien, først ute er Høyres Ine Marie Eriksen og reklameguru Ingebrigt Steen Jensen.

Sensasjon for NRK

Da «Borettslaget» gikk på NRK i begynnelsen av 2002, hadde serien et snitt på 969.000 seere. Det var et program som startet relativt lavt og vokste seg stort.

- Hele fem programmer ratet over millionen, og siste episode trakk 1.263.000 seere. Med hensyn til dag og sendetidspunkt var dette bortimot sensasjonelt i NRK-sammenheng, presiserer Tolonon.

«Borettslaget» starter opp lørdag 4. mars på NRK1.

Side2 tv-guide følger årets nye serier her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag