*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenbergs stjerne er dalende

Oslo (NTB): Jens Stoltenbergs (Ap) popularitet fortsetter å falle i en ny meningsmåling. Også Erna Solberg er noe mindre populær i juni enn hun var i mai.

Siden toppen i februar har hver tiende av dem som foretrakk Stoltenberg som statsminister, skiftet mening. I den nyeste målingen Norstat har gjort for NRK, svarer 41,6 prosent at de helst vil ha Arbeiderpartilederen som statsminister. Det er 0,7 prosentpoeng lavere enn i mai, men hele 4,5 prosentpoeng lavere enn i januar, da 51,1 prosent holdt en knapp på Stoltenberg. I februar mente 52,2 prosent at den sittende statsministeren var den beste personen til jobben.

Selv om en oppslutning på 37,7 prosent for Erna Solberg (H) er en nedgang på 1,2 prosentpoeng forrige måned, er det betydelig bedre enn i januar, da 33,7 prosent helst ville se Høyre-lederen som statsminister.

5,7 prosent vil se Fremskrittspartiets Siv Jensen innta Statsministerens kontor etter neste stortingsvalg, noe som er 3 prosentpoeng lavere enn i mai og det dårligste resultatet for henne siden mars. 10,5 prosent svarte «usikker» eller «vet ikke» på spørsmålet om hvem de ønsker å se som regjeringssjef fra høsten 2013. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.