Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum var på vei opp til hytta i Valdres fredag kveld da han ble stoppet ved Dokka av politibetjent Anders Myhrum i Innlandet politidistrikt.

Beskjeden Stavrum fikk var tydelig. Kraftig vind, nedblåste trær og strømledninger gjør at politiet stanser bilister og ber de om å snu.

- Det er nedblåste trær som gjør at fylkesvei 243 og fylkesvei 2456 er stengt, bekrefter oppdragsleder Bjørn Lonkemoen i Innlandet politidistrikt til Nettavisen klokken 19.45 fredag kveld.

Les også: Klar melding fra meteorologene: - Unngå ferdsel på utsatte steder

Fylkesvei 243 går mellom Hedalen og Nes i Ådal i Ringerike kommune, mens fylkesvei 2456 går mellom Tollefsrud og Nerby i Sør-Aurdal kommune.

Strømbrudd

I tillegg til nedblåste trær forteller oppdragslederen også at strømledninger skal ha falt ned.

- Det er såpass dårlig vær at vi ber folk om å snu, forklarer Lonkemoen.

Den kraftige vinden skaper store problemer flere steder i Sør-Norge.

Elvias strømbruddkart viser at mange tusen av er rammet av strømbrudd fredag kveld.

Innstilt

Grunnet mye uvær på Vestlandet og sør på Østlandet er flere toglinjer innstilt lørdag.

Bergensbanen er stengt mellom Ål kommune og Hønefoss. Bane Nor jobber med å rette feilen. Samtidig jobber Vy med å sikre alternativ transport, skriver NRK.

Gjøvikbanen er stengt mellom Grua og Gjøvik på grunn av vanskelige værforhold, og her er det ikke noen alternativ transport. Reisende må derfor finne andre transportmidler, opplyser Vy.

Det er også forsinkelser i togtrafikken etter at et tog lørdag morgen sperret det ene sporet mellom Oslo S og Nationaltheatret.

Bane Nor skriver at strekningen mellom Roa og Hønefoss også er stengt grunnet strømfeil.