RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper gave til 700 mill.

Sist oppdatert:
Oracle-gründer Larry Ellison lovet prestisje-universitetet Harvard 700 millioner kroner. Men nå har han ombestemt seg.
Det har vært en gavmild uke for amerikanske velgjørerere. Først kom beskjeden om Microsofts gründer Bill Gates´ planer om å trappe ned for å drive med veldedighet på heltid.

Deretter kom Warren Buffett med beskjeden om at han gir bort 85 prosent av sin betydelige formue til veldedighet.

Nå inntar også enda en av verdens rikeste mennesker veldedighetsarenaen, men i stedet for å gi, tar Larry Ellison tilbake.

I hvert fall i første omgang.

Forskningsinstitutt
Det var i mars 2005 Ellison meddelte at han hadde tenkt å gi 700 millioner kroner for å finansiere et forskningsintsitutt ved prestisjeuniversitetet Harvard.

Dette skulle vise hvor kostnadseffektive veldedige stiftelser som var opprettet for globale helsespørsmål er, ifølge Financial Times.

Men slik blir det nå ikke. Ellison har nemlig bestemt seg for å avlyse donasjonen - den største Harvard noensinne kunne ha fått – og i stedet gi pengene til et annet veldedighetsformål.

Hvilket dette blir, kommer til å bli annonsert innen noen uker, ifølge di.se.

Harvard-turbulens
Årsaken til 61-åringens kuvending, er turbulensen i Harvard-ledelsen. Direktøren ved universitetet, Larry Sommers, måtte i februar forlate sin post etter en intern proteststorm mot hans tøffe lederstil.

Sommers er den som angivelig skal ha overtalt Ellison til gigant-donasjonen, men hans intensjoner om å forandre og bygge ut Harvard ble ikke møtt med glede hos den konservative delen på universitetet.

Dette er den første inndratte donasjonen for Harvard etter Sommers avgang, og den amerikanske pressen spekulerer nå i at det kan bli flere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere