RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper ikke nigeriansk oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Energikonsernet ChevronTexaco opplyser i dag at de ikke kommer til å stenge ned mer oljeproduksjon på grunn av den tiltagende uroen i Niger-deltaet
En talsmann for selskapet sier til Dow Jones Newswires i formiddag at de 140.000 fatene pr. dag i landbasert produksjonen som har vært stengt siden opprøret i mars i fjor, vil forbli stengt. Selskapet vil derimot ikke stenge produksjonen på omkring 350.000 fat pr. da som foregår offshore ved Nigerdeltaet som følge av den økende etniske uroen i deltaet.

Det er en gruppe fra ljaw-folket som nå har varslet at de vil starte en krig mot oljeselskapene og myndighetene i det oljerike deltaet fra 1. oktober. Utenlandske oljearbeidere vil være blant målene i kampanjen.

Oljeselskapets talsmann vil ikke uttale seg om hvorvidt selskapet nå har begynt å evakuere fremmedarbeiderne i området.

Militsen krever full stans i oljeproduksjonen eller møte full krig fra 1. oktober. Uroen har lagt et ytterligere press på oljeprisen de siste dagen, og prisen på et fat av referanseoljen WTI steg over 50 dollar i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere