RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper salg av statsaksjer

Sist oppdatert:
Regjeringen sørger for at det ikke blir noe statlig nedsalg i Cermaq og Telenor.
I forbindelse med at regjeringen har lagt frem sitt statsbudsjett er det blitt klart at de trekker tilbake salgsfullmaktene i Cermaq og Telenor.

Formålet er å sikre det statlige eierskapet i disse selskapene. Samtidig videreføres muligheten til å foreta industrielle løsninger innenfor fullmaktenes rammer videreføres.

– Ved å trekke tilbake disse salgsfullmaktene sikrer vi at statlig eierskap i viktige, norske selskaper blir opprettholdt. Dette er en oppfølging av Eierskapsmeldingen, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Tidligere har stortinget gitt fullmakter der statens eierandel i Cermaq kan reduseres til 34 prosent fra dagens 43,54 prosent. Samtidig stopper Andersen muligheten for at staten kan selge seg ned i Telenor fra dagens 53,97 prosent til 51 prosent.

Statens eierandel kan likevel reduseres gjennom utvanning i forbindelse med industrielle løsninger. Det gjelder både Cermaq og Telenor. Statens eierandel i begge selskapene kan i henhold til disse fullmaktene bli utvannet til 34 prosent i forbindelse med industrielle løsninger.

- Statlig eierskap er viktig. Det sikrer råderett over våre felles naturressurser og nasjonal forankring av viktige selskap. Gjennom eierskapet vil regjeringen sikre at staten bidrar til god og stabil utvikling av næringslivet i Norge, sier næringsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere