*Nettavisen* Nyheter.

Stopper trygd til barnebort- førere

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt sier det er vanskelig å sette inn tiltak mot kvinners høye sykefravær. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Foreldre som ulovlig tar sine barn ut av landet, skal ikke lenger kunne få utbetalt trygdeytelser fra Norge.

06.10.13 21:32

Foreldre som ulovlig tar sine barn ut av landet, skal ikke lenger kunne få utbetalt trygdeytelser fra Norge. Det er innholdet i et lovforslag som arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) legger fram fredag.

Lovforslaget vil gjøre det mulig for norske myndigheter å stoppe utbetaling av trygdeytelser og barnebidrag til foreldre som uten samtykke og i strid med foreldreansvaret har tatt med seg felles barn og flyttet til utlandet, skriver Dagbladet melder NTB.

- I lavkostland kan man leve godt på norske trygdeytelser, konstaterer Huitfeldt.

- Reglene vil være effektive tiltak for å fremme tilbakeføring av barnet til Norge og forebygge framtidige barnebortføringer, mener hun.

Tall fra Justisdepartementet viser at det i 2010 ble registrert at 64 barn ble bortført fra Norge til utlandet. I 2011 var tallet 45 og i 2012 ble 40 barn bortført.

Lovforslaget innebærer at trygdeytelser som pensjon og uføretrygd som barnebortføreren har rett til, vil bli stoppet. Barnetrygden vil bli satt inn på sperret konto.

Norge vil bli det første landet som innfører en slik lov, og Huitfeldt regner med å få flertall for forslaget i Stortinget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.