*Nettavisen* Nyheter.

Stoppet av snømassene

Foto: Svein Walstad/Aust Agder Blad

Karl-Erik Holmquist har ikke kommet seg på jobb på over fjorten dager på grunn av manglende måking.

25.01.11 09:06

Som bestyrer av Risør Museum har ikke Karl-Erik Holmquist kommet på jobb på over fjorten dager grunnet manglende måking av snø foran inngangspartiet. Og det skjer i en by som har vært i front innen universell utforming og der god tilgjengelighet har vært en av satsningsområdene. Holmquist er avhengig av rullestol for å komme på jobb, og slik det har sett ut nærmest siden romjula har det vært umulig, skriver Aust Agder Blad.

Romjula
– Det begynte faktisk i romjula da vi fikk kraftig snøfall. Så har det vært vekslende kaldt og varmt vær, og nå har snøen pakket seg godt til foran museumsinngangen. Jeg har min arbeidsplass på museet en dag i uka , og jeg har mye papirarbeid som må gjøres. Men slik det er nå kan jeg bare konstatere at det er helt umulig å ta seg opp til døra og komme inn. I min fortvilelse sendte jeg for en tid tilbake en mail med bilde til ordføreren, men ikke noe har skjedd, sier Holmquist til oss sist søndag.

Brev
Aust-Agder Kulturhistoriske Senter (AAKS) har sendt brev til kultursjefen i Risør om manglende tilgjengelighet til museet på grunn av fraværende måking.

– Kultursjefen har videresendt brevet til teknisk etat. Men det skjer altså ikke noe, og nå synes jeg at jeg har ventet lenge nok. Jeg har sendt bilde av hvordan det ser ut til museumskoordinator ved AAKS , og det er blitt en avviksmelding som også er sendt mitt verneombud, sier Holmquist, som søndag tok oss med på en tur både til museet og andre steder det er vanskelig for handikappede å komme frem.

– Jeg synes det er skuffende at ikke dette er mulig å få gjort noe med når andre kommunale bygg blir ryddet adgang til før alt fryser til og blir en isklump som det blir vanskelig å få gjort noe med. At kommunen er en ressurskommune på universell utforming må også reflekteres i hvordan snøen håndteres, fortsetter Holmquist.

Kontaktforum
Fylkeskommunen har vedtatt at ordningen med kontaktforum for brukermedvirkning for mennesker med nedsatt funksjonsevne, fortsetter. Holmquist er med her som medlem fra Samarbeidsforumet for funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO).

– Når det gjelder museet, så betaler vi en ganske stor husleie til kommunen. Da må vi forvente at det også vinterstid kan ryddes slik at det er mulig å komme inn i lokalene. Nå har ikke jeg kunne komme på jobben på over 14 dager fordi ingen har fjernet snø og is fra inngangspartiet. Det synes jeg er for drøyt, sier Holmquist, som også er lite imponert over hvordan forholdene er ved parkeringsplassene for handikappede.

– Jeg er av og til ute med kamera og dokumenterer at plassene ikke blir forsvarlig ryddet. Nå må vi kanskje ha en konkurranse om hvilken handikapplass som er verst, sier en oppgitt Holmquist.

Les flere saker fra Aust Agder Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.