(iFinnmark): Like før klokken 12.00 rykket en brannbil med blålys forbi Kimek og ut mot Langstrekka i Kirkenes. Like etter fulgte en politibil, men uten blålys.

110-sentralen opplyser at de fikk melding om en lastebil som har kjørt utfor veien etter broen over Langfjorden i Sandnesdalen.

– Det er ikke noe alvorlig, men vi drar ut for å sjekke, forteller vaktlederen hos 110-sentralen.

Politiet mottok meldingen via brann, og er også på tur til stedet.

– Brannvesenet har orientert oss om at det er en lastebil som har kjørt ut. Det er ingen melding om personskade, og jeg forstår det sånn at brannvesenet har kjørt dit for å sjekke om det er fare for lekkasje, sier operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm.

Skulle slippe møtende trafikk forbi

iFinnmarks reporter på stedet forteller at en fullastet lastebil har sklidd av veien og ligger i grøfta, nesten helt ut på isen. All last har ramlet ut.

Polititjenestepersonene på stedet ønsker ikke å kommentere, og henviser tilbake til operasjonssentralen.

– Etter det som har blitt undersøkt på stedet, fremstår det som at lastebilen kjørte litt for langt ut og bikket over i det den skulle gi polass for møtende trafikk, sier Søderholm.

Ifølge et vitne på stedet, sto lastebilen stille i det den skulle slippe møtende trafikk forbi, da den begynte å skli.

Under kontroll

Det er meldt om at situasjonen er under kontroll, og at det ikke er fare for at lastebilen skal skli lenger ut mot vannet. Bilberging er rekvirert, og veien vil bli stengt en kortere periode mens lastebilen dras ut, opplyser operasjonslederen. Ellers går trafikken som normalt forbi stedet.

– Det er ikke meldt om noe personskade i forbindelse med hendelsen. Det nevnes heller ikke at det har vært noen form for lekkasje, legger Søderholm til.

Brannvesenet har avsluttet sitt arbeidet på stedet.