Stoppet gutt på 10 år i bil på E18

FIKK SEG EN OVERRASKELSE: Politiet stoppet en 10 år gammel gutt kjørende i bil på E18 ved Høvik i Bærum onsdag etter meldinger om uforsvarlig kjøring. Den unge sjåføren hadde kommet fra Storo i Oslo.

FIKK SEG EN OVERRASKELSE: Politiet stoppet en 10 år gammel gutt kjørende i bil på E18 ved Høvik i Bærum onsdag etter meldinger om uforsvarlig kjøring. Den unge sjåføren hadde kommet fra Storo i Oslo. Foto: Google Maps

Fikk melding om uforsvarlig kjøring i Oslo og Bærum. Stoppet ti år gammel gutt.

08.05.19 08:37

- Vi har tatt kontroll på en bil etter meldinger om uforsvarlig kjøring. Det viste seg at føreren var en gutt på 10 år, melder Oslo politidistrikt onsdag morgen.

Bilen ble stoppet på E18 ved Høvik i Bærum.

- De første meldingene kom fra trafikanter på Ring 3 ved Storo. Vi sendte en rekke patruljer for å dekke opp, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til Asker og Bærum Budstikke.

Trodde det var en liten kvinne

Ved Smestad ble en butikkmedarbeider på vei til jobb vitne til at en annen bil ble presset ut av kjørebanen bak ham. Hun forsøkte å blinke på sjåføren, og sier hun trodde det var en liten kvinne som satt bak rattet.

Etter en stund så hun to politibiler og en ambulanse komme forbi henne ved Granfoss-tunnelen.

Først observert ved Helsfyr

Det er foreløpig uklart hvor ferden startet, men den første observasjonen av bilen var ved Helsfyr i Oslo, melder NTB. Dette er om lag 1,6 til 2 mil derfra til Høvik i Bærum, alt etter hvilken rute man velger å kjøre.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 7.38, da en person ringte inn og fortalte om uforsvarlig kjøring.

- Han var på ring 3 ved Storo i Oslo og hadde observert bilen. Han reagerte på kjøreatferden og da han fikk innsyn i bilen så han at det satt et barn bak rattet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Flere nestenulykker

Innringeren beskrev kjøringen som «hasardiøs» og sa at bilen var involvert i en rekke nestenulykker. Politiet sendte en patrulje og bilen med tiåringen kjørte etter hvert inn på E18 vestover.

Ved Høvik i Bærum var det saktegående kø og den unge bilføreren kjørte bilen inn i en annen bil bakfra.

– Det ble kun mindre materielle skader, det var ikke et kraftig sammenstøt, sier Pedersen.

Politiet fikk da kontroll på bilen og gutten.

– Vi valgte bevisst å ikke bruke blålys og sirener da vi nærmet oss bilen. En tiåring vil jo være urutinert bak rattet, så vi ville ivareta både sikkerheten hans og til de andre på veiene.

Det er uklart hvem som eier bilen han har brukt. Bilen er nå tauet bort og politiet er i samtaler med guttens foreldre og barnevernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.