*Nettavisen* Nyheter.

Stoppet trafikken og lagde kaos på kjøpesenter

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)

Politiet vurderer anmeldelse av skolerevy i Oslo.

27.11.10 21:25

Lørdag ettermiddag skapte ungdommer som reklamerte for Fagerborgrevyen, en tradisjonsrik skolerevy, kaos i det sterkt trafikkerte Majorstukrysset.

De ropte, hoppet og dannet en menneskelenke gjennom krysset, så trafikken måtte stanse.

Etterpå dro den samme gjengen ned til Steen og Strøm kjøpesenter i sentrum av Oslo, der om lag 100 personer lagde mer kaos, ifølge politiet.

- Dette liker vi ikke. Det er greit at man reklamerer for egen revy, men når man begår ulovligheter går det for langt, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Var politiet varslet om dette på forhånd?

- Nei, på ingen måte, sier Belle.

- Rev ned utstillinger
- Det var farlig nok det de gjorde på Majorstua, men i Steen og Strøm var de cirka 100 stykker som hoiet og ropte og lagde mye leven. De rev ned ustillinger og skapte mye hysteri inne på senteret, så vi har hatt masse jobb i forbindelse med dette, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om begge stuntene, men rakk aldri fram til Majorstua før ungdommene hadde forlatt stedet. Men til Steen og Strøm, det rakk de.

- Fordelen var at alle hadde like gensere, så de var lett å plukke ut. De kom etter hvert frivillig ut, sier Belle.

Vurderer anmeldelse
Politiet sier det kan bli aktuelt å komme med en reaksjon overfor ungdommene.

- Det på Majorstua fikk vi ikke gjort noe med, det får vi bare ta til etterretning. Men det kan dreie som om anmeldelser og bøtelegging etter det som skjedde på Steen og Strøm. Vi må høre med senterledelsen om det har blitt noen skader. Hvis det er blitt skader, må vi vurdere om det skal anmeldes, sier Belle.

- Det de ønsker er publisitet, og det har de for så vidt klart, konstaterer han til slutt.

Revysjefen: - Overdrevet
Revysjefen for Fagerborgrevyen, Rein Amundsen, avviser at de hadde planlagt det som skjedde.

- Det var ikke planlagt på noen som helst måte. Vi pleier å marsjere rundt, synge og vise oss fram litt, men vi har ingen hensikt å gå inn på Steen og Strøm og lage kvalm, sier Amundsen til Nettavisen.

Amundsen mener det hele litt overdrevet fra politiets side.

- Jeg tror det er litt overdrevet hele situasjonen. Det er litt forskjell på hærverk og plakater som falt ned. At vi forstyrrer ro og orden, er å ta litt hardt i, sier han.

Han påpeker at det i så fall er enkeltpersoner som har lagd noe bråk, og at det ikke er noe Fagerborgrevyen kan ta ansvar for, siden dette ikke var planlagt.

- Det er ikke planlagt noen form for stunts, at vi skal gå rundt og skrike og bråke. Det er ting som skjer, og så blir det en litt intens situasjon når politiet kommer. For de vet ikke helt hvordan de skal møte situasjonen, de vet ikke hvilken hensikt vi har, og da kan det jo eskalere litt, sier Amundsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.