RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor aktivitet i skattetilpasninger

Sist oppdatert:
Hele fire av ti bedriftsledere er nå i ferd med å foreta skattetilspasninger på grunn av den nye skattereformen som trer i kraft fra nyttår
Samtidig sier fire av ti at de allerede har gjennomført skattetilpasninger, viser en undersøkelse utført for kunnskapshuset Deloitte blant 2000 bedriftsledere.

Ekstra utbytte topper

Det er uttak av ekstraordinært utbytte som topepr listen over skattetilpasninger før nyttår. Halvparten av de som gjør skattetilpasnigner i år vil nettopp ta ut ekstrautbytte i forkant av dette blir skattbart fra neste år.

Fire av ti tenker å øke avkastningsgrunnlaget ved for eksempel å øke aksjekapitalen. Tre av ti bedriftsledere planlegger å danne holdingselskap for å hindre gevinstbeskatning ved salg av selskaper eller aksjer.

- Det er ikke overraskende at et såpass høyt antall bedriftsledere har gjennomført skattetilpasninger. Spørsmålet er hvorvidt de som har planer om det faktisk kommer i mål innen fristen, sier partner og nasjonal leder Tore Paulshus i Deloitte Advokatfirma DA i en pressemelding.

Ikke for sent

- Det har vært gode muligheter til legalt og lojalt å tilpasse seg den nye skattereformen for å redusere den negative skatteeffekten, sier Paulshus.

Han peker på at selv om de overgangsregler som er gitt ikke kan benyttes, vil det også etter årsskiftet være muligheter for å foreta struktureringer som kan gi bedre skattemessige posisjoner.

Undersøkelsen viser også at kun ni prosent av bedriftslederne har vurdert å gjøre bruk av internasjonale selskapsstrukturer i større grad enn i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere