RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor appetitt på whisky i Kina

Sist oppdatert:
Skottland whiskyeksport nådde rekordnivåer i fjor, og en av bidragsyterne var Kina hvor den kraftige økonomiske veksten og ser ut til å øke itneressen for de gyldne dråper
Skottenes eksport av whisky til Kina økte med voldsomme 165 prosent i 2004 sammenlignet med året før, målt i verdi. Det ble eksportert whisky for 25 millioner pund til Kina i fjor.

Totalt eksporterte skotske whiskyprodusenter 953 millioner flasker i fjor, en økning på 15 prosent i forhold til 2003, ifølge tall fra Scotch Whisky Association (SWA).

Inkludert eksporten av whisky i bulkform så var volumene noe svakere. Det ble eksportert whisky i flasker og bulk for 2,2 milliarder dollar i fjor, en nedgang å 2 prosent i volum og 6 prosent i verdi sammenlignet med 2003.

Verdifallet forklares med fallet i dollaren mot britisk pund, og noe svakere utvikling i kjernemarkene. Volumene, spesielt for flaskeeksporten er uansett på historisk høye nivåer for de skotske whiskyprodusentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere