RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor britisk gassavtale til Statoil

Sist oppdatert:
Statoil og Olav Fjell har inngått en stor gassalgskontrakt i Storbritannia
Avtalen med British Gas Trading, et heleid datterselskap av Centrica, gjelder levering av to milliarder kubikkmeter gass per år. Leveransene starter 1. oktober 2003 og går over tre år, opplyser selskapet

- Vi er godt fornøyd med å ha signert kontrakten. Dette styrker vårt samarbeid med Centrica som ble inngått i fjor, sier Peter Mellbye, Statoils konserndirektør for forretningsområdet Naturgass i en melding

Volumene skal leveres ved National Balancing Point, som er et omsetningspunkt i det britiske gasstransportsystemet. Statoil kan selv velge hvor gassen skal tas fra.

- Den nye kontrakten bidrar til bedre utnyttelse av Statoils transportkapasitet til Storbritannia, heter det i meldingen.

I fjor signerte Statoil en kontrakt med British Gas Trading for levering av fem milliarder kubikkmeter gass per år over 10 år. Leveransene skal starte 1. oktober 2005.

I tillegg selger Statoil i overkant av fire milliarder kubikkmeter gass per år til BP og industribedrifter i Storbritannia samt til et kraftverk i Irland.

- Dette er med på å befeste vår posisjon i det britiske markedet. Storbritannia er et nøkkelmarked for Statoil på grunn av dets økende behov for gass og nærhet til norsk sokkel, skriver Mellbye i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere