RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor demonstrasjon i Venezuela

Sist oppdatert:
Opposisjonen i Venezuela gjennomførte store demonstrasjoner lørdag i protest mot forsinkelse i prosessen med å få fjernet president Hugo Chavez
Ifølge estimater fra lokal presse så var omkring 200.000 demonstranter på gatene lørdag i hovedstaden Caracas. De forlangte at myndighetene nå godkjenner de 3,6 millioner underskriftene som ble innsamlet i slutten av november for å få en folkeavstemning om nyvalg på president.

Det nasjonale valgrådet har nå brukt meget lang tid på å komme til en beslutning rundt underskriftene. Valgrådet skal godkjenne gyldigheten av underskriftene, og representanter for rådet sier til lokale medier de forventer å ha resultatet i løpet av mars.

Dersom underskriftene blir godkjent så må en folkeavstemning om nyvalg holdes i løpet av tre måneder. Deretter har man 30 dager på å gjennomføre et presidentvalg. Målsetningen til opposisjon er å få kastet den venstreradikale presidenten Hugo Chavez.

Totalt fikk opposisjonen inn 3,6 millioner underskrifter, godt over de 2,4 millionene de trengte ifølge loven. Chavez hevder imidlertid at opposisjonen har jukset. Internasjonaleorganisasjoner som fulgte underskriftskampanjen mener å sin side at kampanjen ble gjennomført korrekt.

Landet sliter fortsatt med store økonomiske problemer etter generalstreiken for ett år siden. Den to måneder lange strekene stengte så godt som hele landets livsviktige oljeproduksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere