RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor demonstrasjon mot atomkraft i Japan

Sist oppdatert:
Tokyo (NTB-AFP-Reuters): Titusener av japanere demonstrerte mot atomkraft dagen før toårsmarkeringen for tsunamien som utløste krisen i Fukushima.

Mer enn 15.000 mennesker mistet livet i tsunamien som skylte inn over de nordlige delene av landet etter et kraftig jordskjelv 11. mars 2011. Flere tusen av ofrene ble aldri funnet.

Vannmengdene strømmet også inn i atomkraftverket Fukushima Daiichi og utløste en krise som førte til betydelige utslipp av radioaktive stoffer - den verste atomulykken verden har sett siden Tsjernobyl i 1986.

- Det blir viktigere og viktigere for oss å protestere. Jeg gjør dette for mine barn. Vi har ikke råd til å overlate dette atomsølet til dem. Folket og mediene har allerede begynt å glemme Fukushima og det som skjedde der, sa en 32 år gammel tobarnsmor som deltok i demonstrasjonsmarsjen.

I alt 160.000 mennesker ble evakuert fra områdene rundt Fukushima Daiichi på grunn av utslippene i 2011, og mange av dem vil aldri vende tilbake. Det er også innført forbud mot salg av landbruksprodukter fra området. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere