RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor dypvannskontrakt ventet i Canada

Sist oppdatert:
Det canadiske oljeselskapet Canadian Superior skal være klar til å igangsette boring av en dypvannsbrønn innen 30 dager, men boreoperatøren er foreløpig ikke offentliggjort
Ifølge den canadiske nyhetstjenesten Ocean Resources kom dette frem under en presentasjon som president for Canadian Superior, Greg Noval holdt i Halifax fredag.

Noval sa under presentasjonen at Canadian forventer å igangsette boringen av en dypvannsbrønn på Mariner-blokken i løpet av 30 dager. Det er fortsatt ikke klart hvem som skal bore brønnen for Canadian og partner El Paso Oil and Gas Canada. Ocean Rig har sin avansert dypvannsrigg Eirik Raude liggende ledig i området.

Blokken ligger 275 kilometer sydøst for Halifax, og ble kjøpt av Canadian Superior i november 2001 for 15,5 millioner canadiske dollar.

Brønnen vil ifølge Ocean Resources være en av de dypeste brønnene som skal bores på den canadiske sokkelen i år, og boredybden er ventet å bli på 5.600 meter. Det er ventet at boringen vil vare fire måneder.

- Leting er en form for optimistisk business, eller så ville du ikke vært der, men prisen er så høy, sa Noval på konferansen.

Feltet er lokalisert rett ved siden av gassfeltet Venture som inneholder 1,6 billioner kubikkfot. Venture er en del av det store Sable-prosjektet.

Noval mener at dersom det er kommersielle reserver på Mariner, vil det kunne forsvare legging av en rørledning til New York sammen med Ocean Rig partner EnCanas Deep Panuke-gassprosjekt.

EnCana skal melde fra til canadiske myndigheter i desember om de videre planen for Deep Panuke, etter en utsettelse i februar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere