RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon Petter Evensen (NTB scanpix)

Stor eksplosjon i Fredrikstad

Sist oppdatert:
Én person bekreftet omkommet og tre skadd i en stor eksplosjon ved Østsiden i Fredrikstad.

Mandag klokken 16.20 mottok Østfold politidistrikt melding om en alvorlig hendelse ved Mills Fabrikker i Fredrikstad.

- Det har vært en gasseksplosjon på fabrikkområdet til Mills fabrikker. Politiet samarbeider med andre etater for å avklare situasjonen i området. En person er bekreftet omkommet og tre personer er skadet, opplyser informasjonsenheten ved Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Eksplosjonen i skjedde i forbindelse med vedlikeholdsarbeid utført av et eksternt firma.

Den omkomne var en 62 år gammel mann som er hjemmehørende i Lunner kommune i Oppland. Han var tilknyttet firmaet som utførte vedlikehold, opplyser politiet.

En av de skadde har tilknytning til firmaet som utførte vedlikeholdet. De to andre skadde var tilfeldig forbipasserende. De skadede er lettere skadd.

Bistand fra bombegruppa
Politiet sier at eksplosjonen skjedde i et propananlegg tilknyttet Mills Fabrikker. Det er meldt om store materielle skader på fabrikkbygningen og skader på andre bygninger i nærheten.

- Selve årsaken til hendelsen er ukjent, men det er tekniske og taktiske etterforskere som vil sette i gang etterforskning, sier Sven Roger Gundersen ved medieenheten i Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Politiet har opprettet en sikkerhetssone rundt eksplosjonsstedet, og bedt om bistand fra bombegruppa ved Oslo politidistrikt.

- Det er ikke uvanlig å be om bistand fra bombegruppen når det skjer en eksplosjon hvor man ikke har sikker årsakssammenheng, sier Gundersen.

- Ingen ansatte er meldt savnet
Det er også blitt meldt at fem personer er savnet etter eksplosjonen, men dette er foreløpig uavklart.

- Det er ukjent akkurat for øyeblikket. Det vi vet med sikkerhet er at én person er omkommet og tre personer er skadd. Det er det vi vet om personskade for øyeblikket, sier Gundersen til Nettavisen like før klokken 19.

Politiet sier at ansatte ved Mills har vært samlet i kantina ved fabrikken og at Mills fabrikker savner ingen av sine ansatte etter eksplosjonen.

Fraktet til sykehus
Hovedredningssentralen ble varslet om gasseksplosjonen klokken 16.33.

- Det ble bedt om bistand av et Sea King-helikopter fra Rygge. Helikopteret er på stedet nå, og de søker gjennom området, sier vaktleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Ola Vaage, til Nettavisen.

Ved 17.30-tiden er det bekreftet at minst to personer er skadd.

- Vi vet at det er to personer som er skadd og sendt til sykehus, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Erik Willassen, til Nettavisen.

Katastrofealarm
Sykehuset Østfold har avblåst katastrofealarmen.

- Da vi hørte om eksplosjonen ble det slått katastrofealarm hos oss. Nå har vi dempet det til at vi innkaller det personellet vi har behov for hvis det er nødvendig, sier direktør Anne Grethe Erlandsen for kommunikasjon og samhandling ved sykehuset til NTB.

- Fabrikken er helt knust
Eksplosjonen skal ha skjedd klokken 16.18 mandag ettermiddag, melder Fredrikstad Blad.

- Her har det vært en fryktelig eksplosjon. Mills-fabrikken er helt knust. Nå har vi fått beskjed om å evakuere - gass skal visstnok sive ut for øyeblikket, sier et vitne til avisen.

Synnøve Tilrem, som bor cirka en halv kilometer unna Mills-fabrikken, forteller at det ristet i hele huset da det smalt.

- Det var veldig tydelig at det var en gasseksplosjon, vi kunne kjenne lufttrykket og det var et skikkelig smell, sier Tilrem på telefon til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere