Gå til sidens hovedinnhold

Stor etterspørsel etter vaksine fører til forsinkelse

Oslo (NTB): Folkehelseinstituttet har fått så mange bestillinger av influensavaksine de siste to ukene at utsendelse av vaksiner er blitt forsinket.

I en melding på sine nettsider beklager Folkehelseinstituttet forsinkelsen i utsendelse av reisevaksiner og vaksiner til barnevaksinasjonsprogrammet.

- Vaksineforsyningen ved Folkehelseinstituttet har de to siste ukene mottatt svært mange bestillinger på influensavaksine. Vi har prioritert utsending av influensavaksine og har dessverre ikke hatt kapasitet til å pakke og sende ut andre vaksiner i ordinært tempo, opplyser Folkehelseinstituttet.

- Vi beklager denne situasjonen, som skyldes større etterspørsel etter influensavaksine enn forventet. Mange kommuner har måttet etterbestille vaksine til risikogruppene fordi de hadde bestilt for lite til å dekke den økte etterspørselen etter jul. Apotekene, som normalt ikke kjøper influensavaksine fra Folkehelseinstituttet, har måttet kjøpe vaksine fra oss fordi grossistene som normalt leverer til apotekene, har vært tomme, opplyser Folkehelseinstituttet videre.

Årets influensasesong er verre enn på mange år, sett bort fra toppåret 2009, og det er svineinfluensaen som dominerer nå på landsbasis. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk