RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor FN-uro etter IS-offensiv mot flyktningleir

Sist oppdatert:
– En skam for hele verden, sier en FN-representant.

Den islamske staten (IS) har nå kontroll over 90 prosent av flyktningleiren Yarmouk utenfor Damaskus, ifølge en eksilgruppe.

De 18.000 sivile palestinerne og syrerne som fortsatt bor i Yarmouk, har de to siste årene lidd under stadige angrep og mangel på nødhjelp. FN er ekstremt bekymret for hvordan de har det etter at IS innledet en offensiv mot leiren denne uken.

Mens gatekampene mellom IS og lokale militssoldater har rast, har det kommet få opplysninger om situasjonen for leirens vanlige innbyggere.

– Situasjonen i Yarmouk er en krenkelse av vår alles menneskelighet, en skam for hele verden, sier Chris Gunness, talsmann for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNWRA).

– En test for verden

– Yarmouk er en test, en utfordring for verdenssamfunnet. Vi må ikke mislykkes. Troverdigheten til det internasjonale systemet står på spill, sier Gunness videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere