*Nettavisen* Nyheter.

Stor interesse for Crews aksjer

Plasseringen av aksjene i Crew Minerals ble betydelig overtegnet.

Crew Gold Corporation melder at det var stor interesse for aksjene de hadde for salg i det utfisjonerte selskapet Crew Minerals. Onsdag ettermiddag meldte Crew at de ville plassere 12 millioner aksjer i Crew Minerals.

NA24 - din næringslivsavis

First Securities fikk oppgaven med å finne kjøpere til aksjene som ble 66 prosent overtegnet på 18,80 kroner. Likevel bestemte Crew seg for at prisen skulle ligge på 18,50 kroner for å lokke med seg noen nye internasjonale investorer.

Salget gir 222 millioner kroner i kassen til Crew og dette skal blant annet benyttes til leteprogrammet til gullselskapet.

Crew bestemte seg for å redusere beholdningen av Crew Minerals etter råd fra rådgiverne. Dette for å skaffe en bredere distribusjon og en mer åpen aksjonærstruktur. Salget skal også bedre likviditeten i Crew Minerals-aksjen.

Gjennom salget har Crews eierandel i det utfisjonerte selskapet blitt redusert fra 54,55 prosent til 42 prosent. Gullselskapet har dessuten forpliktet seg til å ikke selge noen flere aksjer i selskapet de neste 90 dagene uten samtykke fra tilretteleggeren.

Blant de som tegnet seg i plasseringen er styreleder Jan A. Vestrum. Konsernsjefen i Crew kjøpte 100.000 aksjer og har 1.970.833 aksjer og opsjoner i Crew Minerals.

Toppsjefen i Crew Minerals, Hans Christian Qvist, fikk kjøpt 250.000 aksjer i nedsalget og har dermed 2.250.000 aksjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.