RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor interesse for Islandsbanki

Sist oppdatert:
Islandsbanki har ingen problemer med å få finansiert sine oppkjøp i det norske bankmarkedet. I går ble emisjonen på 1,6 milliarder kroner avsluttet med stor overtegning
Islandbanki har i løpet av noen måneder kjøpt opp både KredittBanken og Bolig- og Næringsbanken (BNbank) i det norske bankmarkedet. Ekspansjonen betyr store investeringer på 3,65 milliarder kroner for det islandske bankkonsernet.

Aksjonærene ser imidlertid ut til å støtte sterkt opp om bankens ekspansjonsplan.

Tegningsrettsemisjonen som ble avsluttet i går ble overtegnet med 42 prosent viser resultatene publisert onsdag. Totalt hentet Islandsbanki inn rett over 1,6 milliarder norske kroner i emisjonen.

Totalt 4,153 aksjonærer som eier 87 prosent av banken deltok i emisjonen. Tegningsperioden løp fra 17. desember til 4. januar.

Med henvisning til tidligere meddelelser til den islandske børsen vil styret i Islandsbanki i dag ta stilling til hvorvidt banken skal benytte fullmakten til å utstede en rettet emisjon på inntil 500 millioner aksjer. Konklusjonen fra styret vil bli meddelt markedet før åpning torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere