RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor interesse for stadionprosjekt

Sist oppdatert:
Interessen for næringsarealer i tilknytning til Vålerenga kultur- og idrettspark er stor, og stadionprosjektet går etter planen.

Se ny 3D video av stadionplanene på VIF TV

- Vi har fått flere henvendelser fra konkrete interessenter som ønsker å kjøpe næringsarealer i de separatene byggene som er planlagt på Valle, og som skal finansiere Vålerenga kultur- og idrettspark, forteller styreleder i Vålerenga Fotball Odd Skarheim til vif-fotball.no.

Vålerenga har som kjent fått tomt på Valle, og tidligere i år ble det gjennomført en arkitektkonkurranse og en vinner ble kåret. Link Signatur leverte sammen med NBBJ det beste forslaget.

Se ny 3D video av stadionplanene på VIF TV

Interessen fra næringsaktører viser at Vålerenga kultur- og idrettspark er et attraktivt prosjekt.

- Stadionprosjektet vårt går helt etter planen, og vi har kommet langt med reguleringsplanen for hele området som skal huse Vålerenga kultur og idrettspark, sier Skarheim.

Stram kostnadsstyring er avgjørende for Vålerengas stadionprosjekt. Utbyggingen av Holmenkollen og planene for et nytt nasjonalanlegg i fotball viser at det er svært kostandsdrivende å styre ferdigstillelse inn mot en bestemt dato når tidsfristene er knappe.

- Vi har et ønske om å ha ferdig stadion til 2013 når Vålerenga har 100 års jubileum, men dette er ikke en avgjørende tidsfrist. Det viktigste er å ha full økonomisk kontroll hele veien, sier Skarheim.

Vålerenga kultur- og idrettspark handler ikke kun om stadion. Vålerenga skal ha et grøntområde på Vallefeltet med en rekke aktiviteter, både relatert til fotball og annen virksomhet.

- Vi skal ha aktiviteter for barn og uorganiserte, og både Vålerenga mot rasisme og Jobbsjansen vil få sentrale plasser i dette. Vi planlegger også en videregående skole samt en idrettsbarnehage. Dette skal bli unikt i Europa, sier Skarheim.

Se ny 3D video av stadionplanene på VIF TV

Se Magasinet stadionspesial på VIF TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere