Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for støytomt under E6

Næringseiendommen ved E6-broen i Skulleruddumpa er lagt ut for salg. Alt fra entreprenører til menigheter skal være interessert.

SKULLERUDDUMPA: Ljanselva renner idyllisk forbi på den ene siden, mens tusenvis av biler suser forbi på de andre sidene av Nordstrandveien 127.

De to siste årene er det blitt ryddet kraftig opp på eiendommen i Skulleruddumpa, og nå er den også lagt ut for salg.

10 millioner kroner

Nordstrandveien 127 annonseres som en kombinasjonseiendom med selveiet tomt på 3950 kvadratmeter og lager/verkstedbygning på cirka 300 kvadratmeter.

– Prisantydning er 10 millioner kroner, opplyser Lisa Grindvold i Grindvold Eiendom.

Hun sier at det har vært stor interesse for eiendommen etter at den ble lagt ut for salg.

– Interessen er kjempestor. Det er snart ikke eiendommer av denne typen igjen i Oslo, samtidig som det er mange bransjer som trenger slike tomter, sier Grindvold.

LES OGSÅ: Dumpet søppel ved Skulleruddumpa, måtte rydde selv

Flest entreprenører

– Entreprenører, verksteder, bilfirmaer, taktekkere og elektrikere må ha et sted å lagre utstyret sitt, og det er et stort problem for slike bransjer å finne et sted å være. Snart er det bare boliger og kaffelatteland i hele Oslo, sier Grindvold med et smil.

På under en uke har hun sendt ut 50 prospekter.

– 95 prosent av prospektene er sendt til entreprenører, sier Grindvold.

Bilvaskerier og et barnehagefirma har også tatt kontakt, samt flere trossamfunn som er på jakt etter tomt.

LES OGSÅ: Tar p-plassene til turfolket

Regulert til friområde

Det skal ha vært næringsdrift på eiendommen siden slutten av 1800-tallet, men i 2003 ble området omregulert til friområde.

Eiendommen inntil E6-broen har i mange år vært preget av utendørslagring og brakker, inntil Plan- og bygningsetaten ga pålegg om å rydde opp i det de mente var ulovlig bruk av både denne eiendommen og naboeiendommen.

Eier av Nordstrandveien 127 har i forbindelse med dette tidligere uttalt til Nordstrands Blad at han skulle ønske Oslo kommune ville kjøpe tomten, så han kunne bli kvitt den.

Ifølge Grindvold er Oslo kommune imidlertid ikke interessert. Hun har vært i kontakt med både Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten.

- Oslo kommune har hatt ti år på seg til å ekspropriere eiendommen, og nå har fristen gått ut. Det har vært næring her så lenge at tomten fortsatt kan brukes til det, med mindre Oslo kommune kjøper den for å lage grøntareale, sier Grindvold.

Hvis noen ønsker å bygge nytt på tomten må man imidlertid søke om dispensasjon eller omregulering.

LES OGSÅ:

Ljanselva gir nytt liv til død bekk

Vil ha fisken tilbake i Ljanselva

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album