RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor IT-avtale oppe for endring

Sist oppdatert:
Storebrand og innkjøpskonsortiet If, Skandia og ICA sier opp sin IT-avtale med IBM. Nå starter forhandlingene om en ny stor IT-avtale, hvor også EDB er inne
(Ny: Kommentarer fra EDB)

Storebrand og innkjøpskonsortiet med If, Skandia og ICA, sier opp den store IT-avtalen med dataleverandøren IBM. Denne avtalen er for drift- og IT-leveranser til finanskonsernet og selskapene i innkjøpskonsortiet.

Dermed er spillet rundt en av Norges største IT-kontrakter i gang. IBM og tre andre IT-leverandører kjemper nå om å overta avtalen.

EDBs Reidar Gjærum vil ikke bekrefte overfor iMarkedet.no at IT-konsernet nå er i forhandlinger. Han sier imidlertid dette:

- Vi har god dialog med flere av selskapene i dette konsortiet.


Fem års kontrakt

IBM har hatt kontrakten med Storebrand i fem år. Det nærmeste halve året vil avgjørelsen om en ny langtidskontrakt tas.

Et eventuelt skifte av IT-leverandør vil skje om et års tid, får iMarkedet opplyst.

- Vi går en runde for å komme frem til en ny avtale, bekrefter Storebrands informasjonsdirektør Egil Thompson til iMarkedet.no.

Etter det iMarkedet forstår er det usikkerhet knyttet til om konsortiet vil holde sammen også fremover. Dermed er det også knyttet usikkerhet til kontraktens størrelse.

Skiftende kvalitet

Etter det iMarkedet forstår har erfaringene med tjenestene fra IBM hatt en skiftende kvartalitet. Likevel er hovedinntrykket godt hos Storebrand, mens enkelte andre av selskapene i konsortiet er mer misfornøyde.

Dette kan være årsaken til at Storebrand og innkjøpskonsortiet benytter anledningen til å si opp avtalen, og gjennomgå en reforhandlingsrunde med IBM og andre de andre dataleverandørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere