RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor klappjakt på datapirater

Sist oppdatert:
Programvareprodusentenes interresseforening Business Software Alliance er nå lei av den norske piratkopieringen og går nå ut med en kraftig advarsel til norske bedrifter
I et nytt skriv til 30.000 norske bedrifter skisserer BSA konsekvensene av å la være å kjøpe lisensiert og lovlig programvare. Fengselsstraff og skyhøye bøter kan bli resultatet, skriver Aftenposten.

BSA bruker blant annet et bilde av et sett med håndjern sammen med teksten: "La ikke dette bli ditt neste dobbeltklikk" og "Piratkopierer du på jobben risikerer du opptil tre års fengsel."

I dag er omkring 32 prosent av all programvare i Norge i dag er piratkopiert, og ifølge Aftenposten påføres leverandørene av programvare i Norge årlig milliardtap som følge av ulovlig kopiering og distribusjon.

Mamut-sjef Eilert Hanoa mener at omkring 20 prosent av de som bruker Mamuts regnskapsprogrammer , bruker pirater, og selskapet gpr dermed glipp av titalls millioner kroner.

- Piratkopiering er ikke mindre alvorlig enn å stjele enhver annen type gjenstand. Men ettersom dette ikke dreier seg om en fysisk vare, virker det mer tilforlatelig, sier Hanoa til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere