RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor mage gir stor baby

Sist oppdatert:
Stor vektoppgang under graviditet kan gi tunge barn og overvekt senere.

(SIDE2): Kvinner som går opp mer enn 18 kilo under graviditet har større sannsynlighet for å få tyngre barn og dobler med en gang risikoen for å føde et barn som veier mer enn fire kilo.

Studien ble gjort med 40.000 amerikanske kvinner og deres babyer og fant at en av fem kvinner legger på seg for mye under graviditeten. Det melder DailyMail, mandag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Fordi det er så mange kvinner som legger på seg mer enn 18 kilo under graviditet så er det viktigste helserådet til kvinner å unngå stor vektoppgang under graviditeten, sier Dr. Teresa Hillier of Kaiser Permanente Center for Health Research i Oregon.

Barna blir overvektige
Når babyene er store i magen så blir de programmert til å bli overvektige eller fete senere i livet, forklarer Hiller. Babyer som veier mer enn fire kilo ved fødsel blir betraktet som tunge i studien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En stor baby kan også utgjøre risiko ved fødsel. Det øker sjansene for vaginal rivning, blødning og keisersnitt for mor og det er lettere at skuldrene sitter fast og at babyen brekker kragebenet.

LES MER HELSE HER

Studien innebefatter 41540 mødre som fødte i Washington, Oregon og Hawaii fra 1995 til 2003.

Alt i alt var det 20 prosent av de kvinnene som la på seg mer enn 18 kilo som fødte tunge babyer, mens færre enn 12 prosent av kvinnene som var med i studien som hadde normalvekt fødte tunge barn.

Forskerne konkluderte med at alle kvinner bør etterstrebe å ikke legge på seg for mye under graviditet. Og Kvinner som får behandling for svangerskapsdiabetes bør også anstrenge seg for å holde seg under 18 kilo.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere