RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor maskin, mindre kontroller

Sist oppdatert:
Etter mye klaging på den gamle kontrollens størrelse lanserte Microsoft en mindre utgave i fjor. Her er hva vi synes om Controller-S.

Controller-S var egentlig bare beregnet på det japanske markedet. Men da antallet mennesker som klagde på den opprinnelige kontrollen sin størrelse oversteg antall sandkorn i Sahara, tok Microsoft hintet og lanserte den på det vestlige markedet.

Det største skillet mellom denne og originalen er størrelsen. S-kontrollen er mye mindre og ligger, etter litt tilvenning, bedre i hendene. Knappene har forandret både posisjon og form. På denne kontrollen er de flate, til forskjell fra tidligere, hvor de stod ut. A, B, X og Y står nå i et rett kryss og har fått bedre plass mellom seg. Det gjør at du i for eksempel slåssespill lettere kan utføre lange kombinasjoner uten å trykke på feil knapp. Med originales opprinnelig knappestilling (kan man si det?) skjedde det både titt og ofte. ”Start” og ”Back” er flyttet til kontrollens venstre side, rett under styrespaken. En strategisk plassering, siden de ikke blir så altfor mye brukt, og det å ha dem på midten gjorde automatisk kontrollen større.

Min favoritting med Controller-S er det nye styrekrysset. Endelig er det å for eksempel utføre manuals med skateren i ”Tony Hawk” like lett som på PS2. Krysset er veldig godt og nøyaktig i bruk og står frem som det beste denne generasjonens konsoller har produsert. L- og R-knappene er blitt mindre, lettere og har kortere inntrykkingsdistanse (flott og lite brukt ord). Det betyr at man kan trykke omtrent like hardt som før og oppnå samme resultat. Sort og hvit er plassert ned og til høyre for de fire andre knappene, en relativt grei plassering.

Nok om teknikk og utforming, det viktige er hvor god kontrollen er i bruk. For det første, du vil bruke litt tid på å venne deg til den. Jeg, som ikke har spilt Xbox så lenge, hadde færre problemer enn kameraten min. Han har mer eller mindre hatt den opprinnelige kontrollen limt til hendene sine siden maskinen ble lansert, og brukte et par timer på å venne seg til Controller-S. Men når den først satt hos begge, var vi enig om at Controller-S er mye bedre enn originalen. Komboene i ”Dead or Alive 3” gikk lettere, poengsummen i ”Tony Hawk 4” økte og de spillene den opprinnelige kontrollen fungerte perfekt med ble fortsatt styrt like nøyaktig.

Alt i alt kan jeg ikke annet enn å anbefale Controller-S, forutsatt at du er på utkikk etter en ny kontroll. Den ligger bedre i hendene, passer til alle håndstørrelser og gjør enkelte spilltyper lettere å styre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere