*Nettavisen* Nyheter.

Stor militærøvelse utenfor Bergen

Over 20 fartøyer og flere fly deltar de neste to ukene i en militærøvelse langs kysten av Vestlandet. Hovedaktiviteten vil bli i området rundt Bergen.

07.02.06 08:23

I tiden frem til 17. februar vil det vært stor militæraktivitet langs kysten utenfor Bergen. Ifølge Forsvarsnett er formålet med øvelsen å forberede Sjøforsvarets enheter og det taktiske ledelseselementet, Norwegian Task Group, til den store øvelsen Cold Respons i slutten av måneden.

Øvelsen går ut på at Sjørforsvaret skal forberede seg på en tenkt krisesituasjon, der sjøsyrkene skal ta kontrollen over en kyst og klargjøre for landsetting av amfibiestyrker.

Under den første delen av øvelsen deltar også Nato-styrken, SNMG1, med fartøyer fra blant annet Polen, Canada, Tyskland, og Nederland.

Kystvaktskipet Andenes er kommandoplattform for øvelsen, og sjefen for Kysteskadren, flaggkommandør Håkon Tronstad er styrkesjef for selve øvelsen. I tillegg til KV Andenes, deltar to fregatter, åtte MTB-er, fire mineryddingsfartøyer, en eller to ubåter og seks fartøyer fra SNMG1, i tillegg til Sjøheimevernet og flere fly fra Luftforsvaret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.