RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor misnøye med pantinnføring i Tyskland

Sist oppdatert:
Etter to uker med pant på engangsemballasje i Tyskland er misnøyen med pantesystemet stor blant tyske forbrukere
Ifølge en undersøkelse Bielefield har gjort blant 600 husholdninger, så mener 78 prosent at innføringen av pant har gjort bedre å bli kvitt engangsemballasje. En fjerdedel mener faktisk at pantekaoset er enda større nå enn under de midlertidige systemene som eksistert frem til 1. oktober, det melder AFP.

Det er for øyeblikket fire ulike systemer i operasjon under det nye panteregimet for engangsemballasje.

26 prosent av de spurt sier de opplever at noen butikker nekter å ta i mot deres emballasje, mens 36 prosent mener det er irriterende å måtte levere emballasjen tilbake i butikkene. 28 prosent av de spurte sier de opplever forsinkelser i kassen ved utbetaling av pantepengene.

Spørreundersøkelsen viser videre at hele tre fjerdedel ønsker å kunne kvitte seg med engangsemballasjen slik man gjorde før innføring, ved å dumpe det i egne containere. 51 prosent oppgir at ikke lenger kjøper øl- og mineralvann på engangsemballasje eller kjøper mindre drikke på engangsemballasje som følge av de nye pantereglene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere