RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor Ormen Lange-kontrakt til Stolt Offshore

Sist oppdatert:
Stolt Offshore har sammen med Allseas Marine Contractors S.A. blitt tildelt rørleggingskontrakter til en verdi på 3,5 milliarder kroner av Ormen Lange-konsrtiet
Stolt Offshores del av kontrakten er på 2 milliarder kroner inkludert opsjoner. Det vil hjelpe på for det hardt prøvede oljeserviceselskap.

Kontrakten gjelder installasjon av 540 kilometer av 44 tommers rørledningen fra Sleipner mot Easington, med en opsjon for å installere 362 km av 42 tommers rørledningen som starter utenfor Nyhamna og legges mot Sleipner, ifølge en pressemelding fra Norsk Hydro, som er operatør for utbyggingsfasen på gassfeltet Ormen Lange.

Allseas Marine Contractors' del av kontrakten er på 1,5 millairder kroner inkludert opsjoner, og gjelder installasjon av 33 km av de to 30 tommers feltledningene og 42 tommers-røret som skal installeres nær Nyhamna. I tillegg har selskapet fått en opsjon for å installere ytterligere 61 km av de to 30 tommers rørledningene til Ormen Lange-feltet.

Allseas-kontrakten inkluderer også installasjon av 44 tommers-røret ved mottaksterminalen i Easington, UK, med en opsjon for å installere 228 km av 42 tommers rørledningen fra Sleipner i Nordsjøen mot Nyhamna på nordvestkysten av Midt-Norge.

De siste ti dagene har Ormen Lange-lisensen tildelt kontrakter til en verdi av mer enn 10 milliarder kroner i forbindelse med Ormen Lange-rørledningssystemet. Med en total lengde på rundt 1200 kilometer vil eksportrørledningen bli verdens lengste rørledning under vann.

Statoil har i samarbeid med Hydro prosjektledelsen på eksportrørledningsprosjektet. Kontraktene er basert på Statoils rammeavtaler for rørlegging.

Kontraktene betinger innsendelse og myndighetsgodkjennelse av Plan for utbygging og drift (PUD) av feltet og Plan for anlegg og drift (PAD) for eksportrørsystemet. Disse utbyggingsplanene skal etter planen overleveres myndighetene i fjerde kvartal 2003.

Partnerne i Ormen Lange-lisensen er: Norsk Hydro, operatør i utbyggingsfasen), Shell, operatør i driftsfasen, Petoro, BP, Statoil og ExxonMobil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere