RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor rift om færre sommerjobber

Sist oppdatert:
Kampen om sommerjobbene er i gang. Pølsemaker, dameundertøyselger eller asfaltverksarbeider er blant de ledige jobbene.

Antallet stillingsannonser har tørket kraftig inn etter at finanskrisen festet grepet om norsk økonomi, men bildet er ikke helsvart for unge som jakter på sommerjobb. Det viser en oversikt fra markedsplassen Finn.no. Akkurat nå formidler de rundt 2000 sommerjobber. Pølsemaker, dameundertøyselger, avisbudkontrollør og asfaltverksarbeider er noen av de midlertidige jobbene som tilbys.

Færre jobber å velge mellom
Direktør i Finn jobb, Eirik Bache-Wiig, sier til Nettavisen at de ikke har sammenlignbare tall for 2008, men at de som jaktet på sommerjobb i fjor hadde langt mer å velge mellom.

- I fjor var det også mange sommerjobber som sto ubesatt helt fram til juni. Det skal bli interessant å se hvordan det utvikler seg i år, sier Bache-Wiig.

Mens 2008 bød på flere rekorder i stillingsannonsemarkedet, er situasjonen i år en helt annen. Slik er nettannonsene hos Finn en indikator på hvordan det står til i det norske arbeidsmarkedet akkurat nå.

2008 var rekordår
- Det blir en tøffere kamp om jobbene. Arbeidsmarkedet generelt har strammet seg til, og det er generelt færre stillinger i første del av 2009 i forhold til 2008. Første kvartal i 2008 hadde vi også det høyeste volumet på stillingsannonser vi noen gang har registrert, sier Finn-direktøren.

- Ikke vent med å søke
Jakter du på sommerjobb nå, er det ingen grunn til å sitte stille. For mange av stillingene er det søknadsfrist i disse dager. Finn.no rapporterer at 25.000 nordmenn har vært innom jobbsidene og kikket etter sommerjobb. Bare sist helg var det 5000 innom.

Her er noe av det som nå tilbys av sommerjobber på Finn.no.

* Oslo kommune - aktivitetsleder. Over 18 år, glad i å jobbe med barn og unge og med plettfri vandel? I så fall kan du søke på jobben som aktivitetsleder på Barnas og ungdommens idrettsskoler i sommer. De som deltar kan blant annet velge mellom fotballskole på Løren, tennisskole på Voldsløkka og friluftsleir på Hudøy.

* Collets café - medarbeider. Mange kjenner til denne kafeen på St. Hanshaugen i Oslo. Her må du ha bransjeerfaring, være serviceinnstilt og ha godt humør for å komme i betraktning.

* Sørbø Dame Detalj - selger av dameundertøy. Glem det, gutter! Dette er en jobb for kvinner over 19 år. Forretningen holder til i Stavanger.

* Prooffice (jobbformidler) - pølsemaker. Her må du være i god fysisk form og ha erfaring med pølsestopping og annet som hører yrket til. Arbeidssted er Bardufoss.

* Academic Work (jobbformidler) - kjøkkenplanlegger. Her handler det om å lage skreddersydde kjøkkenløsninger for kundene. Arbeidssted er Trondheim.

* Telemark Distribusjon - kontrollør. Kan du tenke deg å jobbe fra 03.00 til 07.00 fra mandag til lørdag fra juni til august? Førerkort er påkrevd. Glem planene om en partysommer, og gled deg over at du får tid til å sole deg - og sove - på dagtid. Distribusjonsfirmaet fyller postkassene i Porsgrunn med aviser, blader og reklame.

* Adecco (jobbformidler) - kontormedarbeider i bank. Dette kan være starten på en bankkarriere. Skrankebetjening og kundeservice er de viktigste arbeidsoppgavene. Arbeidssted er Snåsa, så kanskje treffer du Norges mest berømte healer.

* Hjem-Is - selger og markedskonsulent. I Østfold og Akershus trenger de en kvinne- eller mann til å selge is. Du får også budsjettansvar og har egen bonusordning.

* NEA - vaktmestere. Denne jobben i Bergen går ut på å gjøre gartnerarbeid på næringseiendommer sentralt i Vestlandets hovedstad. Gressklipping, kosting og maling er blant oppgavene.

* SAS Flybussen - sjåfører. Sørg for at folk rekker flyet på Gardermoen. Språkkunnskaper er alfa og omega.

* Oslo Vei - asfaltverksarbeider. Noen liker det hett. Om du synes den norske sommeren aldri blir varm nok, kan dette være alternativet til å dra sørover. Du trenger også sveisekompetanse og maskin- og kranførerbevis. Arbeidssted er Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere