*Nettavisen* Nyheter.

Stor test: Hvilken «Mini» passer deg?

«PSP Minis» er Sonys nye småspillsatsing. Vi har spilt de fleste.

21.10.09 09:29

Sonys PSP er ikke akkurat kjent for å by på enkle og lettfordøyelige spillopplevelser. Brorparten av spillene gir inntrykk av å egentlig høre hjemme på en stasjonær konsoll og egner seg bedre i sofaen enn på bussholdeplassen.

Med PSP Mini-konseptet forsøker Sony å få utviklere til å lage enklere, mer kreative, billigere og mer tilgjengelige PSP-spill, spill som er i gang nesten før du har startet dem. PSP Minis distribueres bare over nett, fungerer på begge PSP-maskinene og de fleste spillene som er sluppet til nå koster litt over 40 kroner.

Vi har gått grundig gjennom de fleste PSP Mini-spillene og her er hva vi synes om dem:

Klikk på bildet for å forstørre.

Alien Havoc – 43 kroner

I «Alien Havoc» skal du hjelpe et romvesen med å stjele kuer fra veldig hissige bønder. God kontroll, oversiktlig grafikk og godt designede nivåer er bare noe av det som gjør dette til et utfordrende og underholdende spill.

Bloons – 34 kroner

I «Bloons» skal du sprekke et gitt antall ballonger med et begrenset antall piler, og det er det. Ulike hindringer og ballongplasseringer sørger for litt variasjon og utfordring, men dessverre blir spillet kjapt ensformig.

Brainpipe – 43 kroner

«Brainpipe» er uten tvil det snodigste Mini-spillet til nå. Kort fortalt skal du fly gjennom ulike syretrippinspirerte omgivelser mens du hører på merkelig musikk. Jo lenger du kommer jo flere poeng får du, og selv om spillet ikke er verdens beste er det merkelig avslappende, underholdende og avhengighetsdannende.

Breakquest – 26 kroner

«Breakquest» bygger på den kjente og kjære spillehallklassikeren «Breakout», og går ut på å ødelegge klosser gjennom å treffe dem med en ball som du spretter på en slags planke. Spillet byr på varierte typer blokker og godt designede nivåer, men en litt fiklete kontroll gjør dessverre «Breakquest» til en tidvis frustrerende affære.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fieldrunners – 43 kroner

«Tower Defence»-spillet «Fieldrunners» er blant de beste spillene som er sluppet til iPhone og PSP-konverteringen har gått strålende. Spillet er pent, stort, utfordrende, underholdende og med god kontroll, og er Minis største stjerne.

Fortix – 34 kroner

I «Fortix» skal du hjelpe en ridder med å overta eventyrlandet Fortiana. Måten du gjør det på er ved å rusle rundt og avgrense områder, noe som både er morsommere og mer utfordrende enn det høres ut som. Du er for eksempel ofte under angrep, og hvis grensen din blir truffet før den er ferdig tegnet opp dør du. Utviklerne har implementert ulike typer fiender og terreng, så du må hele tiden tenke deg om før du handler.

Funky Punch – 34 kroner

Slåssespillet «Funky Punch» byr på stilig grafikk og kul musikk, men dessverre er selve spillet pil råttent. Kontrollen er dårlig, figurene kjedelige og tempoet altfor lavt.

Hero of Sparta – 43 kroner

Hvis det er en ting PSP ikke trenger mer av, så er det dårlige actionspill. «Hero of Sparta» er ensformig, stygt, hakker og har et håpløst kontrollsystem. Styr langt, langt unna.

Pinball Fantasies – 43 kroner

Konverteringen av pinballspillet og Amiga-klassikeren «Pinball Fantasies» er det ingenting å utsette på. De fire varierte brettene er fortsatt fantastiske, og både kontrollen, grafikken og musikken rocker like hardt som på 90-tallet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kahoots – 26 kroner

«Kahoots» er et kreativt og underholdende tenkespill. Ved å bytte om på klosser skal du hjelpe en skapning gjennom ulike varierte og stadig mer krevende nivåer. Kontrollen er god og grafikken og musikken super - «Kahoots» er et røverkjøp.

Puzzle Scape – 26 kroner

Utviklerne av «Puzzle Scape» har latt seg inspirere såpass av PopCaps klassiske «Bejeweled» at de to spillene nesten er identiske. Forskjellene er stort sett at førstnevnte er styggere, låter verre og ikke er like godt designet som originalen. Likevel klarer det å by på litt moro.

Tetris – 43 kroner

«Tetris» til PSP er like underholdende og avhengighetsdannende som de fleste andre versjonene av det superkjente spillet. En rekke nye og kreative spillmoduser veier opp for at det ikke er noen flerspillerdel, men jeg kunne godt tenkt meg globale rangeringslister.

Vempire – 43 kroner

«Vempire» er også kraftig inspirert av «Bejeweled», forskjellen er stort sett at du roterer fire blokker i slengen istedenfor å bytte om på to og to. Utviklerne har også implementert ulike typer spesialkrefter og medhjelpere, men takket være at det ikke er noen historie eller poengsanking føles alt litt meningsløst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.