RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor ulykke på byggeplass i Sør-Afrika

Foto: RAJESH JANTILAL
Sist oppdatert:
En person omkom og minst 26 andre er skadd etter at en kjøpesenter under bygging raste øst i Sør-Afrika, ifølge lokale medier.

Durban (NTB-Reuters-AFP): Opptil 50 mennesker kan være begravd i ruinene av et kjøpesenter som raste sammen mens det var under oppføring øst i Sør-Afrika. En person er bekreftet omkommet, mens 26 skadde ble brakt i sikkerhet.

Letemannskapene brukte tirsdag redningshunder og avansert teknisk utstyr for å forsøke å finne overlevende i restene av bygningen. Den omkomne var en kvinnelig bygningsarbeider som jobbet med byggingen av kjøpesenteret nær storbyen Durban, meldte TV-kanalen eNCA.

Byggeplassen liggere i Tongaat i KwaZulu-Natal-provinsen. Ifølge eNCA arbeides det der med å bygge et kjøpesenter som etter planen skal åpnes i april neste år og som skal inneholde lokaler på minst 15.000 kvadratmeter fordelt over tre etasjer

- Det så ut som om bakveggen på bygget falt sammen, sa et øyevitne. Ulykkesårsaken var tirsdag ikke kjent, men hvis sikkerhetsforskriftene viser seg å være brutt, kan det forverre et allerede dårlige forhold mellom ansatte og arbeidsgivere i byggebransjen i Sør-Afrika.

Nye byggeprosjekter har de siste årene skutt opp som paddehatter i Durban og KwaZulu-Natal, som er den sørafrikanske presidenten Jacob Zumas hjemtrakter. Observatører tror tirsdagens ulykke kan bli en faktor i nyvalget som ventes holdt i Sør-Afrika neste år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere