*Nettavisen* Nyheter.

Stora Enso klarte konsensus

Det finsk svenske treforedlingkonsernet Stora Enso klarte å levere resultater rett over konsensus i tredje kvartal. Selskapet ser ikke klart synlig tegn på en oppgang i det europeiske markede

19.05.08 01:04

Stora Enso fikk et driftsresultat på 99,9 millioner euro inkludert engangsposter på minus 39,9 millioner euro. Ifølge SME Direkt var det ventet et driftsresultat på 98 millioner euro, inkludert engangsposter på 37,3 millioner euro.Resultat før skatt endte på 67,5 millioner euro, mot ventet 62 millioner euro.Omsetningen i kvartalet endte på 2.987 millioner i kvartalet, ned 2,3 prosent fra forrige kvartal da selskapet fikk et resultat på 86,9 millioner euro før engangsposter og skatt.Selskapet ser ingen klart synlige tegn på at den forventede oppgang i det europeiske markedet foreløpig. Det meldes om stabile priser på trykkpapir, mens finpapir fortsatt er under press. Dette er på linje med signalene fra finske UPM-Kymmene som la frem tall tidligere i formiddag. Les:

UPM-Kymmene slår estimatene(Ny)

- Nord-Amerika er ventet å lede vei mot bedre forhold i det globale papairmarkedet. Dette kan ses i prisøkningen som bli implementert i visse papirtyper, skrive Stora i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.