RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stora Enso skuffer i fjerde kvartal

Sist oppdatert:
Det finsksvenske treforedlingkonsernet Stora Enso skuffer i fjerde kvartal med svakere resultater enn ventet. De forventer imidlertid bedring i 2005
Stora Enso fikk et resultat før skatt på 204,6 millioner euro i fjerde kvartal, mot ventet 234 millioner ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Driftsresultatet endte på 222,8 millioner euro, også det klart svakere enn ventet. Snitt blant analytikerne lå på 252 millioner euro. Ekslusive engangseffekter endte driftsresultatet på 42,9 millioner euro, et kraftig fall fra tredje kvartals 131,6 millioner.

Tallene inkluderer en ekstraordinær post på 179,9 millioner euro i forbindelse med omklassifisering av pensjonsforpliktelser. Analytikerne hadde lagt inn en positiv effekt på 170 millioner i sine estimater.

Det er ifølge StoraEnso indirekte og direkte effekter av en svak dollar, samt økte råvarekostnader som trekker ned for Stora.

Driftsinntektene endte på 3.242 millioner euro, opp 6,9 prosent fra tredje kvartal. Det var ventet at omsetningen skulle havne på 3.108 millioner.

Ser bedring

I likhet med de andre store treforedlingskonsernene som har lagt frem tall denne uken så ser også Stora Enso en bedring i markedene og resultatene i 2005 sammenlignet med 2004. Norske Skog legger frem sine tall i ettermiddag.

- I Europa forventes etterspørselen etter annonseavhengige papirkvaliteter å forbli god. Prisene på avis og magasinpapir ventes å stige som et resultat av de pågående prisforhandlingene, sier konsernsjef Jukka Härmälä i en kommentar.

Det meldes også om et livlig annonsemarked i Nord-Amerika og sterk etterspørsel etter papir og økte priser.

I Asia har markedet ifølge Stora Enso stabilisert seg og det ventes oppgang fra februar etter at feiringen av det kinesiske nyttåret er ferdig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere