RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

StoraEnso med blandet guiding(Ny)

Sist oppdatert:
Det svenske papir- og treforedlingskonsernet Stora Enso ser bedret ettersprøsel i Nord-Amerika, mens Europa fortsatt er under press inn i 200
Det går frem av resultatrapproten for fjerde kvartal.

StoraEnso fikk et resultat før skatt og engangsposter på 143 millioner euro , mot 265 millioner i samme periode i fjor. Inkludert ekstraordinære poster endte det på 243 millioner euro. Det var ventet 272 millioner euro ifølge estimater fra SME Direkt. Mye av avviket skyldes valutagevinster p 24 millioner euro.

Omsetningen endte på 3212,1 millioner euro, ned fra 3.283 millioner i samme periode i 2001. Driftsresultatet endte på 207 millioner. Det var ventet henholdsvis 3.194 millioner og 326 mill ione ri osmetning og driftsresultat.

- I Europa er etterspørselen etter annonsedrevne papir stabil på lave nivåer, men prisene er under press i hovedsak på grunn overproduksjon, sier konsernsjef Jukka Härmälä i en kommentar.

I Nord-Amerika fortsetter derimot den positive trenden fra slutten av 2002 inn i 2003. Utsiktene globalt er i stor grad avhengig av utkommet av dagens geopolitiske situasjon, mener Härmälä.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere