RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

StoraEnso med resultatvarsel

Sist oppdatert:
Det finske papir- og treforedlingskonsernet StoraEnso har kommet med et resultatvarsel for fjerde kvartal, og ser en halvering av driftsresultatet fra tredje kvartal
Det varsles om et lavere resultat i fjerde kvartal sammenlignet med tredje kvartal, samt en halvering av driftsresultatet fra kvartal til kvartal.

StoraEnso nevner en rekke forhold som bidrar til den negative utviklingen for konsernet i fjerde kvartal. En av hovedårsakene er en svakere dollar samt økende salg utenfor Europa i markeder med lavere marginer.

Videre meldes det om helgestopp i produksjonen i Norden og papirarbeiderstreiken i Finland i desember. Det vil også påløpe ekstraordinære kostnader på driften som følge av oppsigelser.

Engangsposter er for fjerde kvartal ventet å utgjøre 68,5 millioner euro, hvorav brorparten er tapsavsetning i forbindelse med en oppsigelse av en leasingavtale i USA. Stora vil ut av avtalen som løper til 2011 på grunn av endringer i britiske skattebestemmelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere