RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storaksjon mot råsykling i Stockholm

Stockholm (NTB-TT): Politiet i Stockholm har gått til storaksjon mot fartsbøller på to hjul. I løpet av en snau time ble 15 råsyklister bøtelagt i sentrum av den svenske hovedstaden.

Aksjonen ble satt i verk onsdag, etter at politiet den siste tiden har fått mange klager på syklister som ikke tar hensyn til andre trafikanter, skriver Svenska Dagbladet. Både fotgjengere og mer hensynsfulle syklister har klaget på utbredt råsykling.

- Mange som tar kontakt med oss, er blitt påkjørt av syklister eller er redde for å bli det. Det siste året har vi endret innfallsvinkel og innrettet oss spesielt mot steder der det skjer ulykker, sier en politimann som bare oppgir navnet Matthias.

Han forteller at samtlige syklister som passerte politiets kontroll i Stockholm onsdag, kjørte fortere enn de hadde lov til. Når bare 15 fikk bøter, var det fordi politifolkene ikke rakk å bøtelegge flere, tilføyer han.

En ikke navngitt syklist sier til Svenska Dagbladet at han syns det er litt merkelig at politiet jakter på råsyklister, samtidig som det skjer mange tyverier i sentrum av Stockholm. Dette er gal prioritering, mener syklisten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere