RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storaksjon mot spansk svindel

En kvinne demonstrerer mot svikt i den sosiale omsorgen i Spania, der arbeidsløsheten er på 26 prosent. Spansk politi har arrestert 422 personer i en aksjon mot kriminelle som utnyttet ofre for landets økonomiske problemer. De solgte falske papirer som lot kjøperne søke trygdeytelser de ikke hadde rett til.
En kvinne demonstrerer mot svikt i den sosiale omsorgen i Spania, der arbeidsløsheten er på 26 prosent. Spansk politi har arrestert 422 personer i en aksjon mot kriminelle som utnyttet ofre for landets økonomiske problemer. De solgte falske papirer som lot kjøperne søke trygdeytelser de ikke hadde rett til. Foto: Andrea Comas (Reuters / NTB scanpix)
Med falske arbeidskontrakter hevet de arbeidsledighetstrygd mens bakmennene krevde provisjon.

Madrid (NTB-AFP-DPA): Spansk politi har arrestert 422 personer i en stor aksjon mot svindel. Et landsomfattende nettverk solgte falske papirer som innehaverne brukte til å søke trygdeytelser de ikke hadde rett til.

Lederen for nettverket er blant de arresterte, het det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i Madrid tirsdag. Arrestasjonene skjedde i 30 større og mindre byer over hele Spania, som har en arbeidsledighet på 26 prosent.

Trygdeansatte innvolvert
Den arresterte lederen er ikke navngitt, men det er kjent at det dreier seg om en mann som bor i byen Jerez de la Frontera sør i Spania. Han skal ha samarbeidet med ansatte i sosialomsorgen om svindelen, het det videre i kunngjøringen.

Mannen opprettet opp til ti selskaper som framsto som legale, men som i virkeligheten ble drevet av rusmisbrukere og straffedømte. De solgte falske arbeidskontrakter og beordret kjøperne til å betale «trygdetrekk» som havnet rett i lommene på nettverkets ledere.

Skyhøy arbeidsløshet
Spania har lenge kjempet i kraftig økonomisk motvind som blant annet har ført til skyhøy arbeidsløshet. Den er nå på 26 prosent, men den siste tiden er det kommet tegn til en viss oppgang, og regjeringen håper at den innen utgangen av året vil kunne melde om merkbar nedgang i ledigheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere