Gå til sidens hovedinnhold

Storaksjon mot svindel på spansk arbeidsmarked

Madrid (NTB-AFP-DPA): Spansk politi har arrestert 422 personer i en stor aksjon mot svindel på arbeidsmarkedet. Et landsomfattende nettverk solgte falske papirer som innehaverne brukte til å søke trygdeytelser de ikke hadde rett til.

Lederen for nettverket er blant de arresterte, het det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i Madrid tirsdag. Arrestasjonene skjedde i 30 større og mindre byer over hele Spania, som har en arbeidsledighet på 26 prosent.

Den arresterte lederen er ikke navngitt, men det er kjent at det dreier seg om en mann som bor i byen Jerez de la Frontera sør i Spania. Han skal ha samarbeidet med ansatte i sosialomsorgen om svindelen, het det videre i kunngjøringen.

Mannen opprettet opp til ti selskaper som framsto som legale, men som i virkeligheten ble drevet av rusmisbrukere og straffedømte. De solgte falske arbeidskontrakter og beordret kjøperne til å betale «trygdetrekk» som havnet rett i lommene på nettverkets ledere.

Spania har lenge kjempet i kraftig økonomisk motvind som blant annet har ført til skyhøy arbeidsløshet. Men den siste tiden er det kommet tegn til en viss oppgang, og regjeringen håper at den innen utgangen av året vil kunne melde om merkbar nedgang i ledigheten. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar