*Nettavisen* Nyheter.

Storangrep sinker internett

London (NTB-Reuters): Et voldsomt nettangrep har denne uka senket farten på internett verden rundt.

Angrepet er rettet mot organisasjonen Spamhaus, som hjelper folk å filtrere vekk uønskede meldinger fra eposten sin. Men det er så massivt at det virker inn på netthastigheten generelt, og dermed rammer brukere av en rekke andre tjenester.

Det såkalte tjenestenektangrepet (Distributed denial of service - DDoS) oversvømmer servere med meldinger fra en stor mengde datamaskiner. Dette gjør at mottakeren strever med å sortere ønsket internettrafikk fra uønsket.

- Angrepet anslås til 300 gigabits per sekund, så vi kan bekrefte at det er en av de største DDoS-operasjonene vi har sett til nå, opplyser nettsikkerhetsselskapet Kaspersky Lab.

Den pågående «nettkrigen» startet da Spamhaus besluttet å blokkere serverne til den nederlandske vertstjenesten Cyberbunker, som tilbyr serverplass til alle typer nettjenester unntatt de som inneholder barnepornografi eller terrormateriale.

Cyberbunker hevder Spamhaus misbruker sin posisjon når de vil avgjøre hva som er lov på nettet, og Spamhaus mener Cyberbunker er ansvarlig for angrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag