RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storbank anbefaler svitsj fra Hydro til Statoil

Sist oppdatert:
Storbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein mener man bør selge Hydro og kjøpe Statoil. Hydrokursen har steget på grunn av aluminium
Investeringsbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein er negativ til Norsk Hydro og anbefaler ifølge markedskilder at kundene svitsjer fra Norsk Hydro til Statoil.

Norsk Hydro leverte ifølge Wasserstein dårlige tall mandag, og i en oppdatering som ble sendt til kunder mente de at dette var direkte skuffende tall. Banken har operert med en Hold-anbefaling på aksjen.

London-baserte markedskilder iMarkedet har vært i kontakt med tirsdag forteller at storbanken nå ber kundene selge ut Hydro og heller kjøpe seg opp i Statoil. Banken skal mene at Hydro stort sett har gått på økte aluminiumspriser, og at man derfor bør være forsiktig. Statoil skal også ha klare fortrinn ved at selskapet vil kunne gå bedre ved vedvarende oljepriser.

I dag er Dresdner Kleinwort Wasserstein største selger i Norsk Hydro og har klokken 15.15 over 60 prosent av salget i aksjen. Storbanken har dermed solgt aksjer for den nette sum av 79 millioner kroner. De er dermed også en av de største selgerne på Oslo Børs, med 28 prosent av det totale salgsvolumet.

Norsk Hydro har vært positiv store deler av dagen, men har i ettermiddag falt tilbake. Aksjen handles til 482 kroner aksjen, 0,2 prosent ned fra gårsdagens slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere