*Nettavisen* Nyheter.

Storberget: - Politiet må omprioritere

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Må nedprioritere rus, prostitusjon tigging og utelivsvold, for å ta «de store fiskene» i finanssektoren.

22.07.10 13:42

Justisminister Knut Storberget liker ikke at politiet legger skylden på kapasitetsproblemer når de velger å ikke etterforske økonomisk kriminalitet. Han mener omprioritering er veien å gå, skriver Dagbladet.

- I dag er det slik at politiet bruker for mye ressurser på dem som sliter mest og for lite ressurser på dem som har mest, sier Storberget til avisen.

Frustrasjonen er stor hos etatene som ikke får etterforsket økonomisk kriminalitet, og justisministeren innrømmer at dette er en stor utfordring. Han mener debatten nå bør rettes mot prioritering og virkemiddelvalg. Dette til tross for at myndighetene har økt bevilgningene til Økokrim, opprettet økoteam i samtlige politidistrikt, hvitvaskingsteam i Kripos og satset på datateknologi.

I den forbindelse foreslår Storberget følgende tiltak:

  • Gi etater og tilsyn som skatteetaten, finanstilsynet og tollvesenet mer makt, slik at de blant annet kan bøtelegge og å gi foretakstraff.
  • Flere politioppgaver velges bort. Heller prioritere de store sakene og «de store fiskene».
  • Inndra mer penger slik at man rammer selve motivet for den økonomiske kriminaliteten.

Justisministeren påpeker at vi ikke kan bevilge oss bort fra alle problemer, men et reformforslag er planlagt ferdig til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.