Knut Storberget ble onsdag akutt syk i sitt hjem og ble hentet av ambulanse.

Oslo universitetssykehus, Aker opplyser fredag ettermiddag at justisminister Knut Storberget har hatt en «fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid».

Storberget skrives ut av sykehuset fredag, men blir sykmeldt i to uker.

«Etter forholdene bra»
- Tilstanden er etter forholdene bra, opplyser departementet i en pressemelding.

Forrige fredag avbrøt Storberget vinterferien og trakk forslaget om å innføre hijab som en del av politiuniformen.

Tirsdag ba Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om en forklaring på hijabsaken fra Storberget og statsminister Jens Stoltenberg. Dagen etter ble Storberget altså innlagt på sykehus.

Les også: Dette brevet var hemmelig

En av dem som har hamret løs på justisministeren i forbindelse med hijabsaken, er Frp-formann Siv Jensen.

- Nå er det slik at det noen ganger blåser rundt politikere, og at de blir syke. Men hva som feiler Knut Storberget vet vi ingenting om, og det har vi heller ingenting med, sa Frps Siv Jensen til Nettavisen torsdag.

- Jeg ønsker Storberget god bedring og håper at han kommer raskt på bena igjen, la hun til.

- Håper han blir fort frisk
Også Storbergets motstander i politiet ønsker justisministeren god bedring.

- Jeg håper at han er raskt på bena igjen og klar til å fortsette som justisminister med sine utfordringer som ligger foran ham, sa leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Nettavisen torsdag.

Stort frafall
Knut Storberget er statsråd i en regjering som har opplevd stort frafall. I fjor sommer trakk olje og energiminister Åslaug Haga seg etter et mediekjør på grunn av et utleid stabbur.

Haga ble sykemeldt i fem uker med høyt blodtrykk. Før hun trakk seg hadde Odd Roger Enoksen (Sp), Helen Bjørnøy (SV), Øystein Djupedal (SV), Karita Bekkemellem (Ap), Manuela Ramin-Osmundsen (Ap), og Odd Eriksen (Ap) forlat regjeringen Stoltenberg av ulike årsaker.