RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget har bestilt fly til flere utsendelser

Oslo (NTB): Justisminister Knut Storberget (Ap) har bestilt fly til neste tvangsutsendelse av asylsøkere, og satser på ny rekord i antall utsendte i år.

I fjor ble 3.340 asylsøkere uten lovlig opphold i Norge sendt ut av landet med tvang. Flere ganger leide myndighetene inn fly, enten alene eller i samarbeid med Sverige og EU, for å sende grupper med asylsøkere tilbake til der de kom fra.

En av de siste turene var i desember da 30 irakiske menn ble fulgt av over 60 polititjenestemenn fra Politiets utlendingsenhet (PU) til Irak.

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier til NRK at mange flere vil bli sendt ut på denne måten i år. Målet er å tvangsutsende rundt 5.000 personer, nesten 2.000 flere enn i fjor. Neste fly er allerede bestilt.

- Jeg kan ikke røpe nøyaktig når eller hvor det går, men det kommer til å gå mange flere fly, sier Storberget.

I januar i fjor søkte over 1.300 personer om asyl i Norge. I januar i år sank tallet til 800 personer. Storberget tror nedgangen kan ha sammenheng med at Norge nå tvangsutsender flere enn før. Det virker avskrekkende, mener han.

- Jeg tror det er en veldig viktig grunn, at mennesker som legger ut på flukt og som ikke har grunnlag for opphold i Norge ser at det ikke nytter, sier han.

Det er derfor viktig å fortsatt sende klare signaler om at det ikke nytter å reise til Norge hvis man ikke får oppholdstillatelse, mener justisministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere