RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Justisminister Knut Storberget (Ap)
Justisminister Knut Storberget (Ap) Foto: Alexander Dahlstrøm Winger

Storberget klar til å redegjøre om 22. juli

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget har varslet Stortinget om at han nå er klar til å redegjøre og svare på spørsmål om terrorangrepene.

I en melding til stortingspresident Dag Terje Andersen tirsdag har justisminister Knut Storberget sagt at han er klar til å komme med en 22. juli-redegjørelse i Stortinget.

- Finne egnet tidspunkt
- Regjeringen har understreket at vi til enhver tid er klare for å informere Stortinget om forhold knyttet til terrorberedskap og samfunnssikkerhet. Jeg er åpen for å finne egnet form og tidspunkt en eventuell redegjørelse i nært samarbeid med Stortingets presidentskap, sier justisministeren ifølge pressemeldingen.

Har ikke alle svarene
Han sier videre at det er viktig at alle fakta kommer fram og han viser til 22. juli-kommisjonen som nå er i full sving og til pågående evalueringer i berørte etater.

Storberget sier det er mange spørsmål knyttet til hendelsene han vanskelig vil kunne svare på før 22. juli-kommisjonen har levert sin rapport og evalueringen i de aktuelle etatene er gjennomført.

- Jeg redegjorde for angrepene 22. juli i trontaledebatten, og informerte spesielt om terrorberedskapen sammen med forsvarsministeren i den utvidede utenriks- og forsvarskomité forleden, da også med medlemmene av justiskomiteen tilstede. Regjeringen ser også for seg å gi ytterligere informasjon til Stortinget knyttet til hendelsene når justiskomiteens budsjett behandles i Stortinget tidlig i desember, sier Storberget ifølge en pressemelding. Han sier han er åpen for ytterligere redegjørelse om dette er nødvendig.

Se pressemeldingen fra Justisdepartementet her

Se brevet fra Storberget til stortingspresidenten her (PDF)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere