*Nettavisen* Nyheter.

Storberget ønsker mer forsoning

Oslo (NTB): Tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) er kritisk til det norske straffesystemet og skriver i sin kommende bok om viktigheten av forsoning.

- Straffesystemet kommer til kort. Rettssaker oppleves upersonlige og fremmedgjørende. Folket må ta konfliktene tilbake, sier Storberget til Dagbladet.

Storberget som gikk av som justisminister i februar, har intervjuet både gjerningspersoner og ofre og skriver om samtalene i boka «Det er dine øyne jeg ser».

Han mener samfunnet bør kreve at taggere vasker vegger og at hvitsnippforbrytere betaler pengene tilbake. Han viser til et eksempel med en tagger som blir dømt.

- Det som er underlig i Norge, er at en sak anses som kvittert ut når gjerningsmannen har fått en straff, selv om tagginga fortsatt står på veggen. Veldig ofte har både forbryter og offer behov for å få gjort opp, sier Storberget.

Storberget som også skriver om 22. juli, sier hans tanker om forsoning ikke når fram i den saken. En av hans medarbeidere i Justisdepartementet og som hjalp ham med stoff om konflikthåndtering til boka, ble drept av bomben i regjeringskvartalet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.