RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Storberget tvinger gjennom hardere straffer

Sist oppdatert:
Justisministeren synes Høyesterett er i tregeste laget.

Oslo (NTB): Høyesterett sa i november nei til justisminister Knut Storbergets (Ap) marsjordre om å heve straffene for vold og drap umiddelbart. Høyesterett ville gjøre det på sin måte, gradvis og sakte. Det vil ikke justisministeren.

Først i 2012 var Høyesterett innstilt på at det nye straffenivået skulle gjøre seg gjeldende. Nå sier Storberget takk for sist og fremmer et nytt forslag som skal sørge for å heve straffene allerede i løpet av vinteren, skriver Aftenposten.

- Allerede i januar vil vi forsøke å ha en lovproposisjon klar, slik at Stortinget kan gjøre vedtak så snart som mulig, sier Storberget.

Et samlet storting, inkludert SV, har stått bak justisministerens ønske om å heve straffenivået for grove forbrytelser.

I et enstemmig vedtak ga Stortinget også domstolene beskjed om at skjerpelsen skulle skje straks, til tross for at den nye straffeloven ikke trer i kraft før i 2012.

- Vi registrerte at det ikke var nok for Høyesterett at et enstemmig storting, med justisministerens klare støtte, ba om at straffene skulle heves straks. Derfor tar vi nå dette grepet, sier statssekretær Astri Aas-Hansen (Ap) til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere